Így ne legyen “izzadtságszagú” a hirdetésed!

Mit hirdetünk? Miért hirdetünk? Most kell hirdetnünk?

Könnyen beleesik az ember abba a hibába, hogy ha találkozik egy ötlettel vagy lehetőséggel, mindenáron élni akar vele. Nem számít, hogy a lehetőség aktuális -e, csak legyen az övé.

Ezek közé sorolható az az eset is, amikor hallunk egy eredményes hirdetésről és hirtelen mi is hirdetni szeretnénk. Ezzel nincs is semmi probléma, sőt rendkívül jó első lépés az üzletfejlesztés felé. A fő kérdés inkább a következő:

Van -e mit hirdetnem?

Ha nincs, akkor a hirdetés a legtöbb esetben többet árt, mint használ. Az, hogy használom a digitális marketing eszközeit, nem egyenlő a sikeres növekedéssel.

Az ásó egy remek kerti szerszám, viszont ha nincs vele mit csinálni, akkor lehet az bármennyire szuperszonikus, nem fog segíteni a munkában. Találnom kell valamit, amire használni lehet, és így értékessé válik.

Amint van mit hirdetni érdemes keresni egy célt, hogy miért futtatunk hirdetést.

Szeretném ha többen tudnának a cégemről vagy több potenciális ügyfél érdeklődne?

Minél pontosabb a cél, annál többet tud segíteni egy hirdetés ennek elérésében. Felfedi az értékes adatokat egy tesztidőszakban, könnyebb megértést biztosít a közönség igényeit illetően és segít formálni az utunkat.

Hiszem, hogy egy megfelelően előkészített hirdetés tökéletes nagyítóként működik. A jól működő cégeknek segít felgyorsulni és növekedni, felerősíti azt, ami már eddig is eredményes volt. Ellenkező esetben egy tükröt tart. Megmutatja a hiányosságokat és lerántja a leplet az elhanyagolt üzleti folyamatokról. Bármelyiket is tapasztaljuk, maradjunk nyitottak. Nem könnyű szembesülni a negatív eredményekkel, viszont így megjelenhet egy lehetőség a változásra, ami hirdetés nélkül hosszú ideig rejtett maradt volna.

A hirdetés értünk van, nem ellenünk.

Hasonló tartalmak

Miért nyílik több lehetőség adatvezérelt marketinggel?

Miért nyílik több lehetőség adatvezérelt marketinggel?

Az adat olyan, mint egy autó. Van akinek sok van, van akinek nincs, van aki tisztán tartja, akad akit nem érdekel, hogy milyen állapotban van. A cél, viszont amire használva van az mindenkinek ugyanaz, segít eljutni egyik pontból a másikba. Az adat ugyanilyen. Ha nem...

A bizalmatlanság adatvezérelt ellenszere

A bizalmatlanság adatvezérelt ellenszere

Minden nap különböző, ennek ellenére mégis hasonló helyzetekben találjuk magunkat. A villamoson vagy autóban ülve, mikor csak nézünk ki az ablakon és szemléljük a mellettünk elsuhanó boltok kirakatát. Milyen érzéseket ismerünk fel ilyenkor? Ismerős márkákat látunk...

Mit gyógyít a forgalom növelés?

Mit gyógyít a forgalom növelés?

Az életnek sok területén szembe jön a "forgalom" kifejezés. Közlekedési forgalom, áruforgalom vagy adatforgalom. Minden esetben a szó valamiféle mozgásra utal. A kérdések, amik ebben a környezetben gyakran felmerülnek: Mi irányítja a forgalmat? Merre tart a forgalom?...