Marketing = ajtónyitás

Kérdés: Minek marketinggel nyitni mások felé?

I.Válasz: Kommunikáció

Próbáld meg áthívni magadhoz az ügyfeledet, úgy, hogy zárva tartod az ajtód. Lehet dörömbölni, kopogni vagy kiabálni, de ami átjuthat, azok csupán információ darabkák. Még az is megtörténhet, hogy a felek elhiszik, hogy értik egymást. Nem egyszerűbb tisztán kommunikálni, egyenesen a másik szemébe nézni?

Persze az is lehetséges, hogy valaki nem szeretne világos képet alkotni, hanem kihasználja az ajtó adta szürkeség lehetőségét.

Nyitott ajtóknál tisztábban látszik, hogy az ügyfeledet mi érdekli. Meg tudod érteni, hogy ki ő és hogyan szólítható meg.

II. Válasz: Lehetőségek

Próbálj meg egy piacon úgy vásárolni, hogy minden árus zárva tartja a saját bódéját. Azzal, hogy egy érdeklődő látja, hogy Őt várják és fontosnak érzi magát, már meg is van az első közös lépés.

Ebben a példában a lehetőség megteremtése a lényeg. Ha egyszer egy ajtót valakinek kinyitnak, Ő erre emlékezni fog. A nyitott ajtó egy olyan lehetőséget fog képviselni számára, amivel bármikor élhet. Ez a tökéletes bizonyíték arra, hogy mennyire időtálló tud lenni a hiteles marketing. Tartsd nyitva az ajtót, mert nem tudhatod, ki és mikor keres meg.

Minden ajtó két oldalról közelíthető meg, akár nyitva, akár zárva van.

Ha te nyitsz valaki felé, akkor feléd is nyithatnak. Ha Te bezárkózol, akkor lehet, hogy neked sem nyitnak ajtót.

Hasonló tartalmak

Miért nyílik több lehetőség adatvezérelt marketinggel?

Miért nyílik több lehetőség adatvezérelt marketinggel?

Az adat olyan, mint egy autó. Van akinek sok van, van akinek nincs, van aki tisztán tartja, akad akit nem érdekel, hogy milyen állapotban van. A cél, viszont amire használva van az mindenkinek ugyanaz, segít eljutni egyik pontból a másikba. Az adat ugyanilyen. Ha nem...

A bizalmatlanság adatvezérelt ellenszere

A bizalmatlanság adatvezérelt ellenszere

Minden nap különböző, ennek ellenére mégis hasonló helyzetekben találjuk magunkat. A villamoson vagy autóban ülve, mikor csak nézünk ki az ablakon és szemléljük a mellettünk elsuhanó boltok kirakatát. Milyen érzéseket ismerünk fel ilyenkor? Ismerős márkákat látunk...

Mit gyógyít a forgalom növelés?

Mit gyógyít a forgalom növelés?

Az életnek sok területén szembe jön a "forgalom" kifejezés. Közlekedési forgalom, áruforgalom vagy adatforgalom. Minden esetben a szó valamiféle mozgásra utal. A kérdések, amik ebben a környezetben gyakran felmerülnek: Mi irányítja a forgalmat? Merre tart a forgalom?...