Mi lenne, ha a “kapós” árengedmények helyett hirdetnél?

Ha mindenki meg van elégedve az áraddal, akkor azzal valami baj van. Szükség van a kellemetlenkedőkre, hiszen ők adnak rugalmasságot a piaci áraknak.

Azért engedsz az áraidból, mert felesleged van és szeretnél tőle megszabadulni, vagy azért, mert nincsen aki az eredeti áron vásárolna Tőled?

Ha a második csoportot erősíted, akkor egy olyan rossz hírrel kell szembenézned, hogy a problémád hosszú távon valószínűleg még mindig megoldatlan. Az árengedménnyel nem a terméked felé növekszik az érdeklődés, hanem bekapcsol egy birtoklási vágy a vevőidnél. Egy érzés, hogy ők most kimaradnak valamiből, ha nem hozzák meg ezt az “okos” döntést. Ezt itt már nem a termékről szól, hanem egy reakció egy helyzetre.

A leárazás egy jó “csali”, de mi lesz a következő hónapban? Megint egy akció, amit nem lehet kihagyni?

Sajnos elég valószínű, hogy vásárlók bizalma a harmadik “akciós futam” után összetörik. Lehet bármennyire jó a termék, ha nincs mögötte bizalom, akkor elvész az erő, ami a vásárlás megismételésére bátorítaná az érdeklődőt.

A hirdetés egy olyan eszköz ami lehetővé teszi számodra, hogy megtaláld azokat a vevőket, akiket tényleg érdekel amivel foglalkozol. Akik fontosnak tartják a brand-edet, értékelik a terméked és nem utolsó sorban hajlandóak fizetni azért, amit csinálsz.

Ne te rohanj a vevők után, hanem találd meg azokat, akik önszántukból követnek Téged.

Hasonló tartalmak

Miért nyílik több lehetőség adatvezérelt marketinggel?

Miért nyílik több lehetőség adatvezérelt marketinggel?

Az adat olyan, mint egy autó. Van akinek sok van, van akinek nincs, van aki tisztán tartja, akad akit nem érdekel, hogy milyen állapotban van. A cél, viszont amire használva van az mindenkinek ugyanaz, segít eljutni egyik pontból a másikba. Az adat ugyanilyen. Ha nem...

A bizalmatlanság adatvezérelt ellenszere

A bizalmatlanság adatvezérelt ellenszere

Minden nap különböző, ennek ellenére mégis hasonló helyzetekben találjuk magunkat. A villamoson vagy autóban ülve, mikor csak nézünk ki az ablakon és szemléljük a mellettünk elsuhanó boltok kirakatát. Milyen érzéseket ismerünk fel ilyenkor? Ismerős márkákat látunk...

Mit gyógyít a forgalom növelés?

Mit gyógyít a forgalom növelés?

Az életnek sok területén szembe jön a "forgalom" kifejezés. Közlekedési forgalom, áruforgalom vagy adatforgalom. Minden esetben a szó valamiféle mozgásra utal. A kérdések, amik ebben a környezetben gyakran felmerülnek: Mi irányítja a forgalmat? Merre tart a forgalom?...