Nem szabad egy helyben állva hirdetni! A hirdetés egy utazás.

Vegyünk példának pár igazi klasszikust. Olyan hirdetőket, akik egy kampányt éveken keresztül magas színvonalon tudtak tartani. Ők vajon változtattak?

A Kinder 1968 és 2019 között 9 alkalommal változtatta meg a csomagoláson lévő kreatív tartalmat. Egy rendkívül eredményes kampány, ami 9 alkalommal hozott “vérfrissítést” a cégnek.

Egy helyben maradni sok esetben rosszabb, mint rossz irányba tartani. Azzal ha rossz irányba indultál, legalább gazdagabb lettél tapasztalatokkal és adatokkal amelyeket a későbbiekben fel lehet majd használni.

Ami ma sikeres, lehet, hogy 1 hónap múlva fele eredményekkel sem teljesít. A jól teljesítő kampányokat érdemes az utolsó szálig learatni, viszont amint befejeződött a munka tovább kell haladni. Amikor érezhető, hogy egy kampány elérte a teljesítőképességének csúcsát, már éberen kell gondolkodni a következő lépésekről. Ez alatt nem azt értem, hogy el kell dobni az eddigi munkát, hanem fejleszteni és apró változtatásokat végezni. Ezek a változtatások nem csak új lehetőségeket nyitnak meg, hanem a közönség pontosabb megértését is segítik.

Érezni a különbséget a csapongás és az egy helyben toporgás között különleges készség. Az esetek nagy részében egy hirdetésről 2-3 hét alatt meg lehet mondani, hogy mekkora potenciál rejlik benne. Légy nyitott változni és változtatni.

Hasonló tartalmak

Miért nyílik több lehetőség adatvezérelt marketinggel?

Miért nyílik több lehetőség adatvezérelt marketinggel?

Az adat olyan, mint egy autó. Van akinek sok van, van akinek nincs, van aki tisztán tartja, akad akit nem érdekel, hogy milyen állapotban van. A cél, viszont amire használva van az mindenkinek ugyanaz, segít eljutni egyik pontból a másikba. Az adat ugyanilyen. Ha nem...

A bizalmatlanság adatvezérelt ellenszere

A bizalmatlanság adatvezérelt ellenszere

Minden nap különböző, ennek ellenére mégis hasonló helyzetekben találjuk magunkat. A villamoson vagy autóban ülve, mikor csak nézünk ki az ablakon és szemléljük a mellettünk elsuhanó boltok kirakatát. Milyen érzéseket ismerünk fel ilyenkor? Ismerős márkákat látunk...

Mit gyógyít a forgalom növelés?

Mit gyógyít a forgalom növelés?

Az életnek sok területén szembe jön a "forgalom" kifejezés. Közlekedési forgalom, áruforgalom vagy adatforgalom. Minden esetben a szó valamiféle mozgásra utal. A kérdések, amik ebben a környezetben gyakran felmerülnek: Mi irányítja a forgalmat? Merre tart a forgalom?...